Abdullah Gül Üniversitesi
23-25 Ekim
Türkiye’nin mobilya aksesuar sektörünün lider markası SAMET ve AURA İstanbul iş birliği ile düzenlenen, AURA İstanbul’un araştırma ve eğitim ortamını Anadolu’daki üniversite öğrencileri ile buluşturan “KAMPÜS” etkinliklerinin dördüncü paneli 25 Ekim tarihinde Kayseride’de Abdullah Gül Üniversitesi’nde düzenleniyor.
25 Ekim Cuma günü Abdullah Gül Üniversitesi ev sahipliğinde, Aslı Özbay moderatörlüğünde gerçekleşecek "Kültürel Miras ve Koruma" başlıklı panelde Burak Asiliskender, Ömer Selçuk Baz, Talat Alkan ve Tolga Uyar konuşmacı olacak.
Tarih: 23-25 Ekim 2024
Yer: Abdullah Gül Üniversitesi
Etkinlik Programı:
13:30 - 14:00 | Karşılama | |
14:00 - 14:15 | Açılış Konuşmaları | |
14:15 - 15:15 | Sunuşlar | |
15:15 - 16:15 | Söyleşi | |
16:15 - 16:45 | Soru-Cevap | |
16:45 - 17:00 | Ödül Töreni | |
17:00 - 18:00 | Sergi Açılışı ve Kokteyl |
Konuşmacılar
Aslı Özbay
Mimar, TH&İDİL Mimarlık
Ömer Selçuk Baz
Mimar, Yalın Mimarlık
Talat Alkan
Yeni Medya Sanatçısı, Muse Studio
Burak Asiliskender
Mimar, Prof. Dr. Abdullah Gül Üniversitesi
Tolga Uyar
Sanat Tarihçisi, Prof.Dr. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
Moderatör
Tema: KÜLTÜREL MİRAS + KORUMA
Konuşmacı: Aslı Özbay - Mimar, TH&İDİL Mimarlık
- Abdullah Gül Üniversitesi
- 23-25 Ekim 2024
Konuşmacı Hakkında
1964 Ankara doğumlu. 1988 MSÜ Mimarlık Fakültesi - Mimarlık Bölümü’nden lisans; 2001 ODTÜ Mimarlık - Restorasyon Bölümü’nden yüksek lisans aldı. 1987-1990 yılları arasında Mimarlar Odası Genel Merkezi’nde, Mimarlık Dergisi ve oda yayınları Yayın Sekreterliği, Mimarlık Sergisi ve Ödülleri, Çağdaş Türkiye Mimarlığı Sempozyumları, Mimarlık Müzesi…vb mesleki etkinlikler ağırlıklı konularda, 6 yılı profesyonel olarak, etkin görev üstlendi. “Mimarlık Meslek Yasası” çalışmalarının Oda gündeminde yoğun olarak yer aldığı 1992-95 döneminde, Genel Sekreter Yardımcısıydı. 2000-2001 döneminde Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyesi ve Şube Sekreteri oldu. 2002-2004 yılları arasında Mimarlık Dergisi ve Ankara Şubesi yayın kurullarında görev aldı. 1990-1992 yıllarında Yapı-Endüstri Merkezi Ankara Şube Müdürü oldu. 1996-1998 yıllarında Vanlı Mimarlık Vakfı Genel Sekreteri ve TSMD Yayın Sekreteri olarak çalıştı. 1998-2002 yılları arasında free-lance yayın editörlüğü yaptı. 2002’den sonra TH-İDİL Mimarlık Şehircilik AŞ ekibiyle birlikte serbest mimarlık çalışmalarına katıldı ve restorasyon işlerinin yürütücülüğünü üstlendi. 2010'dan buyana Kapadokya'da, Uçhisar merkezli Argos Yapı'nın genel müdürü olarak restorasyon işlerine devam ediyor.
https://www.thidilmimarlik.com/Konuşmacılar
Tema: KÜLTÜREL MİRAS + KORUMA
Konuşmacı: Ömer Selçuk Baz - Mimar, Yalın Mimarlık
- Abdullah Gül Üniversitesi
- 23-25 Ekim 2024
Konuşmacı Hakkında
1978 yılında Almanya’nın Nürnberg şehrinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Antakya’da tamamladı. Lisans eğitimini 2002 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi’nde bitirdikten sonra, Viyana Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans çalışmalarına başladı. Öğrenciliği sırasında çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüller kazandı. Yüksek lisans çalışmalarına paralel olarak Viyana’daki Atelier Stelzhammer’de konut ve alışveriş merkezi ağırlıklı çeşitli mimari projelerde yer aldı. 2005 yılında Türkiye’de açılan T.C. Merkez Bankası Bursa Şubesi yarışmasında 1.lik ödülünü kazanarak Türkiye’de faal olarak mimarlık yapmaya başladı. İstanbul Kültür üniversitesi ve Bilgi üniversitesi Yüksek Lisans programlarında stüdyo yürüttü. Ulusal ölçekte çeşitli yarışmalarda ve ödül organizasyonlarında jürilik yaptı. T.C Merkez Bankası (1.Ödül), Troya Müzesi (1. Ödül), Riyad Cami (1.ödül), Kapadokya Müzesi, Zonguldak Mağaraları Ziyaretçi Merkezi, Kore Savaşı Anma alanı ve Ziyaretçi Merkezi (1. Ödül) Yalın Mimarlık ekibi ile üretilen başlıca projeleridir. 2011 yılından bu yana şehir plancısı ortağı Okan Bal ile birlikte kurdukları Yalın Mimarlık çatısı altında çalışmalarına devam ediyor.
https://yalin-mimarlik.com/Tema: KÜLTÜREL MİRAS + KORUMA
Konuşmacı: Talat Alkan - Yeni Medya Sanatçısı, Muse Studio
- Abdullah Gül Üniversitesi
- 23-25 Ekim 2024
Konuşmacı Hakkında
Talat Alkan, medya sanatçısı, yaratıcı yönetmen, kuşatıcı ve gerçek zamanlı teknolojilerde hikaye anlatıcısıdır. Muse VR’ın yarattığı görsel-işitsel yeni medya yerleştirmeleri, Dünya Mimarlık Festivali, Art New York, Londra Saatchi Galerisi, Art Basel, Pera Müzesi, Borusan Contemporary, Venedik Bienali, Paris Carrousel de Louvre, Perili Köşk İstanbul, İstanbul Tasarım Bienali gibi önemli kurum, müze, festival ve organizasyonlarında sergilendi. Stüdyo, oda ölçeğinde etkileşimli sanal gerçeklik sanat deneyimleri olan “Michelangelo’nun Rüyası”, “Osman Hamdi Bey’in Dünyasına Bir Yolculuk”, “Tesla’nın Laboratuvarında” eserlerini tasarladı. Julio Le Parc, Mark Paul Deren, Alex Grey gibi dünyanın dört bir yanından sanatçılarla işbirliği yaptı. Muse VR, ekibi içerisinde farklı profesyonel geçmişlerden ve ülkelerden sanatçılar, mimarlar, yazılım geliştiriciler ve araştırmacılar yer alır. Stüdyo, yaratıcı endüstrileri ve akademileri desteklemek için disiplinlerarası bir yaklaşımla staj pozisyonları açar. Block Party, İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi – AURA İstanbul ve Ege Üniversitesi’nde konuşmalar ve deneyim atölyeleri düzenlemeye devam ediyor.
https://www.instagram.com/muse_vr_studio/Tema: KÜLTÜREL MİRAS + KORUMA
Konuşmacı: Burak Asiliskender - Mimar, Prof. Dr. Abdullah Gül Üniversitesi
- Abdullah Gül Üniversitesi
- 23-25 Ekim 2024
Konuşmacı Hakkında
Burak Asiliskender, Abdullah Gül Üniversitesi’nde Profesör ve Mimarlık Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda, Eğitimden sorumlu Rektör Danışmanıdır. Mimarlık (kurucu) Bölüm Başkanı olarak görev yapmıştır. Mimarlık kuramı ve tasarım; mekan, yer oluşturma, dönüşüm halindeki mekanlar ve kimlikler üzerine çalışmaktadır. Mimarlık ve kimlik, mekan ve yer kavramları, mekan ve kentlerin dönüşümleri üzerine çeşitli yayınları bulunmaktadır. Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası’nın AGÜ olarak yeniden işlevlendirilmesi ve restorasyonu aşamalarının tasarım ve uygulama süreçlerinin müellifleri arasındadır.
https://www.instagram.com/asiliskenderTema: KÜLTÜREL MİRAS + KORUMA
Konuşmacı: Tolga Uyar - Sanat Tarihçisi, Prof.Dr. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
- Abdullah Gül Üniversitesi
- 23-25 Ekim 2024
Konuşmacı Hakkında
Tolga Uyar Master (1998) ve Doktora (2011) eğitimini Paris 1 – Panthéon Sorbonne Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Bizans Sanatı ve Arkeolojisi Anabilim Dalında tamamladı. Rum İlinde Sanat ve Toplum : Kapadokya’daki 13. yy ‘Bizans’ Duvar Resimleri başlıklı doktora tezi, Türk hakimiyetindeki Geç Ortaçağ Kapadokya’sında tekrar yeşeren zengin Hıristiyan sanatını tarihi bağlamında ele almaktadır. 1997 yılından beri Kapadokya bölgesinde çok sayıda bilimsel araştırma gerçekleştirmiş olan Tolga Uyar’ın çalışmaları ve yayınları Ortaçağ Kapadokya’sında Maddi Kültür, Sanat, Mimari ve Arkeoloji başta olmak üzere, Bizans Sanatı ve İkonografisi üzerinde yoğunlaşır. Ortaçağ Doğu Akdeniz’inde çok kültürlü sosyal yapı ve görsel kültür etkileşimi ve bunların yöntembilimsel sorgulaması da bilimsel ilgi alanına girmektedir. Yerleşim arkeolojisiyle de ilgilenen Uyar 2021-2023 yılında T.C. Kültür Bakanlığının Hasan Dağı eteklerindeki Viranşehir/Mokissos ören yerinde başlattığı arkeolojik kazının başkanlığını yürütmüştür. Tolga Uyar’ın araştırmaları Fransız Dışişleri Bakanlığı, Atina Onassis Vakfı, Washington DC Dumbarton Oaks Araştırma Merkezi, Koç Üniversitesi İstanbul Anadolu Medeniyetleri Araştırmaları Merkezi, İstanbul Fransız Araştırmaları Enstitüsü, Suna İnan Kıraç Vakfı tarafından verilen burslarla desteklenmiş ayrıca Atina Ulusal Bilimler Akademisinde konuk araştırmacı olarak çalışmıştır. Tolga Uyar 2015 yılından beri Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde kuruluşunda da yer aldığı Sanat Tarihi Bölümünde ders vermektedir
Türkiye’nin mobilya aksesuar sektörünün lider markası SAMET ve AURA İstanbul iş birliği ile düzenlenen, AURA İstanbul’un araştırma ve eğitim ortamını Anadolu’daki üniversite öğrencileri ile buluşturan “KAMPÜS” etkinliklerinin dördüncü paneli 25 Ekim tarihinde Nevşehir’de Kapadokya Üniversitesi’nde düzenleniyor.
25 Ekim Cuma günü Kapadokya Üniversitesi ev sahipliğinde, Aslı Özbay moderatörlüğünde gerçekleşecek "Kültürel Miras ve Koruma" başlıklı panelde Burak Asiliskender, Ömer Selçuk Baz, Talat Alkan ve Tolga Uyar konuşmacı olacak.
Atölye Yürütücüsü
Bilge Bal - Mimar
- Abdullah Gül Üniversitesi
- 23-25 Ekim 2024
Mimar-eğitimci, transdisipliner mekansal araştırmacı. İTÜ Mimarlık’ta lisans, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım’da yüksek lisans, İTÜ Mimari Tasarım’da doktora eğitimini tamamladı. 2012’den beri tam-zamanlı fakülte üyesi ve misafir öğretim görevlisi olarak araştırmasını kolektif deneyime açan ve zeminini genişleten stüdyolar kurguluyor, başka dersler yürütüyor. Açık konuşma ve atölye serileri tasarlıyor, göçebe sergiler örgütlüyor. Araştırmasına dair çeşitli davetli sunuşları ve çizim atölyeleri yürütücülükleri bulunuyor. 2007’den beri Assos kazı ekibi üyesi, arkeolojik kazı çalışmalarına katılıyor. 2021 yılında kırk yaş altı genç yaratıcılardan biri olarak mimarlık pratiklerinin çeşitliliğini kutlayan GEMMS / Genç Mimarlık Seçkisi ve Sergisi’nde yer aldı. Muhafaza/Mimarlık (İletişim Yayınları, 2019), Kıtanın Başkentleri: Paris, Berlin (İhsan Bilgin’le, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2016) kitaplarının editörlüğünü yaptı. Arzu Mimarlığı: Mimarlığı Düşünmek ve Düşlemek (İletişim Yayınları, 2012) derlemesindeki yazarlardan biri oldu. Takımyıldız bakışı, çok disiplinli çizim pratiği ve çizginin halleri, spekülatif çizim, mimarlık-edebiyat ilişkisi, çizim-metin/çizgi-kelime arasındaki ilişkiyle yakından ilgileniyor. 2017’den beri Manifold’da yazıyor ve konumlu çizim pratiklerine duyduğu merakla 2021’den beri, kurucusu olduğu Dirty Drawings isimli, bağımsız bir akademik paylaşım ortamının etkinliklerini tasarlıyor ve küratörlüğünü sürdürüyor.