Hasan Kalyoncu Üniversitesi
20-22 Kasım
Türkiye’nin mobilya aksesuar sektörünün lider markası SAMET ve AURA İstanbul iş birliği ile düzenlenen, AURA İstanbul’un araştırma ve eğitim ortamını Anadolu’daki üniversite öğrencileri ile buluşturan “KAMPÜS” etkinliklerinin beşinci paneli 20-22 Kasım tarihinde Gaziantep’te Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde düzenleniyor.
20-22 Kasım Cuma günü Hasan Kalyoncu Üniversitesi ev sahipliğinde, Murat Uluğ moderatörlüğünde gerçekleşecek "Kentsel Dirençlilik ve Afetler" başlıklı panelde Buşra Al, Emre Arolat, E. Yeşim Özgen Kösten ve Hayriye Eşbah Tunçay konuşmacı olacak.
Etkinlik, mimarlık, sanat ve tasarım disiplinleri başta olmak üzere, tüm disiplinlerden öğrencilerin, profesyonellerin ve akademisyenlerin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek.
Tarih: 20-22 Kasım 2024
Yer: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
Etkinlik Programı:
13:30 - 14:00 | Karşılama | |
14:00 - 14:15 | Açılış Konuşmaları | |
14:15 - 15:15 | Sunuşlar | |
15:15 - 16:15 | Söyleşi | |
16:15 - 16:45 | Soru-Cevap | |
16:45 - 17:00 | Ödül Töreni | |
17:00 - 18:00 | Sergi Açılışı ve Kokteyl |
Konuşmacılar
Murat Uluğ
Mimar, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Kalyoncu Üniversitesi
Emre Arolat
Mimar, EAA
Buşra Al
Mimar, PLUG
E. Yeşim Özgen Kösten
Mimar, Doç.Dr. Kocaeli Üniversitesi
Hayriye Eşbah Tunçay
Peyzaj Mimarı, Prof.Dr. İstanbul Teknik Üniversitesi
Moderatör
Tema: KENTSEL DİRENÇLİLİK ve AFETLER
Konuşmacı: Murat Uluğ - Mimar, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Kalyoncu Üniversitesi
- Hasan Kalyoncu Üniversitesi
- 20-22 Kasım 2024
Konuşmacı Hakkında
Konuşmacılar
Tema: KENTSEL DİRENÇLİLİK ve AFETLER
Konuşmacı: Emre Arolat - Mimar, EAAr
- Hasan Kalyoncu Üniversitesi
- 20-22 Kasım 2024
Konuşmacı Hakkında
1992 yılında MSGSÜ Mimarlık Fakültesi’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 1987-2004 yılları arasında Şaziment ve Neşet Arolat tarafından kurulan Arolat Mimarlık Ofisi’nde çalıştı. 2004 yılında Gonca Paşolar ile kurduğu EAA-Emre Arolat Architecture’de Ana Tasarım Sorumlusu olarak, İstanbul ve Londra’daki ofislerindeki geniş ve deneyimli kadrosu ile dünyanın farklı coğrafyalarında mimari proje üretimini sürdürmekte. Katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda kazandığı ödüllerin yanı sıra, Aga Khan Mimarlık Ödülü, Londra Tasarım Müzesi Yılın Tasarımları Ödülü, RIBA-İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü Uluslararası Mükemmellik Ödülü, Dünya Mimarlık Festivali, Cityscape, Mipim, Ulusal Mimarlık Ödülü, Kadir Has, Sanatta Üstün Başarı Ödülü, MSGSÜ Osman Hamdi Bey Ödülü gibi ödüller kazandı. Yale Mimarlık Okulu, Delft Berlage, MSGSÜ, YTÜ; UÜ, İKÜ ve İBÜ gibi üniversitelerde stüdyo yöneticiliği yaptı. İçlerinde Aga Khan Mimarlık Ödülleri Master Jüri Üyeliği olmak üzere pek çok jüride yer aldı. Cooper Union, Pratt Institute, Rensselaer Polytechnic Institute, Rhode Island School of Design, La Cité de l’Architecture et du Patrimoine Paris, Ahmedabad Cept University, RIBA Londra, Princeton Club, Core Club, The Architectural League of New York, Boston Society of Architecture gibi çeşitli eğitim ve kültür kurumlarında konferanslar verdi. 2013 yılında RIBA- İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü üyesi oldu. 2015’te Uluslararası Mimarlık Akademisi tarafından göstermiş olduğu üstün başarılarından ve güncel mimarinin gelişimine olan katkılarından ötürü Profesör ünvanına layık görüldü. 2016 yılında Aga Khan Mimarlık kapsamında Master jüri üyesi olarak görev yapan Arolat 2017 yılından itibaran Aga Khan Mimarlık Ödülü Yürütme Komitesi üyesidir. 2019 yılında Amerikan Mimarlar Enstitüsü tarafından, AIA Onursal Üyelik Programı kapsamında sıra dışı çalışmaları ile topluma ve mimarlık alanına uluslararası alanda yaptığı katkılardan ötürü Onursal Üye olarak seçildi.
https://emrearolat.com/Tema: KENTSEL DİRENÇLİLİK ve AFETLER
Konuşmacı: Buşra Al - Mimar, PLUG
- Hasan Kalyoncu Üniversitesi
- 20-22 Kasım 2024
Konuşmacı Hakkında
2008’de Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Eğitimine 2008-2010 yılları arasında Bilgi Üniversitesi - Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı’nda devam etti. 2010 yılında bitirdiği yüksek lisans programının ardından çeşitli ofislerde görev aldı. 2014 yılında PLUGOFIS’i kurdu. Öğrenciliği sırasında S.O.S - Akm, Archprix Türkiye’nin de aralarında bulunduğu öğrenci yarışmalarında çeşitli ödüller aldı. 2014’ten bu yana Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı Yarışması (Eşdeğer Ödül), Adana Sucuzade Kent Meydanı Mimarı Proje Yarışması (1. Ödül), Antalya Muratpaşa Çok Amaçlı Gösteri Merkezi Yarışması (2. Ödül), Uzundere Cemevi Yarışması (Mansiyon ödülü), Pamukkale Atatürk Caddesi Dönüşümü Yarışması (3. Ödül) ve Erbaa Çamlık Sosyal Merkezi Yarışması’nda (Mansiyon) ödüller alarak profesyonel yarışma hayatına devam etti. Kadir Has Üniversitesi’nde de stüdyo yürütücülüğü yapmıştır. Çalışmalarına kurucusu olduğu PLUGOFIS’te devam etmektedir. Eşzamanlı olarak AURA İstanbul’da proje danışmalığı yapmaktadır.
https://plugofis.com/Tema: KENTSEL DİRENÇLİLİK ve AFETLER
Konuşmacı: E. Yeşim Özgen Kösten - Mimar, Doç.Dr. Kocaeli Üniversitesi
- Hasan Kalyoncu Üniversitesi
- 20-22 Kasım 2024
Konuşmacı Hakkında
1991 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde “Mimarlık Bölümü” lisans eğitimini, 1996 yılında aynı kurum ve bölümde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Doktora derecesini 2002 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden aldı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Anadolu Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi Mimarlık bölümlerinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Kocaeli Üniversitesi’nde, yüksek lisans programında Kentsel Konut Mimarlığında Mekânsal Dönüşüm, Konut ve Değişim, Yer Bağlamında Afet ve Konut derslerini vermekte ve yüksek lisans atölyesinin yürütücülüğünü üstlenmektedir. Lisans programında ise Mimari Tasarım, Mimarlıkta Bilgisayar Teknolojileri Kullanımı, Şehircilik Uygulama Tasarımı, Mimari Anlatım Teknikleri dersleri vermektedir. Araştırma alanları arasında kentsel konut, sosyal mekân, afet ve konut, kentsel tasarım ve çevre koruma, kent tarihi ve kent kimliği yer almaktadır. Bu konularda çok sayıda makaleleri yayınlandı. Afet ve Konut araştırmalarına ilişkin, 2009-2011 yılları arasında KOÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi’nin desteğiyle “Kocaeli Değirmendere İlçesinde Deprem Faktörüne Bağlı Olarak Konut Profili Analiz Projesi“ ve 2012-2014 yılları arasında TÜBİTAK desteğiyle “Kocaeli- Gölcük-Değirmendere Beldesi Kentsel Afet Risk Yönetimine Dair Tehlike Analizinin Saptanması Projesi”nin yürütücülüğünü üstlendi. 2014 yılında düzenlenen Çanakkale Belediyesi Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Ulusal Mimari Proje Yarışması’nda “Yık/ma-Ekle” projesi ile katıldı. Yayımladığı ulusal/uluslararası kitaplar: • Kentsel konut mekan dizgesi/arakesitlerin dönüşümü (2016), Kösten Elif Yeşim, Volga Yayıncılık, Editör: Elif Yeşim Özgen Kösten, İzmit/Kocaeli, Tarih: Ocak 2016 • İzmit: Zaman/Mekan/Kimlik (2015)., Kösten Elif Yeşim, Göregenli Melek, Karakuş Pelin, Teközel İbrahim Mert, İyilikçi Osman, Volga Yayıncılık, Editör: Elif Yeşim Özgen Kösten, İzmit/Kocaeli, Tarih: 26/10/2015 • Kır ile Kent Arasında Bir Yer: Değirmendere (2014)., Kösten Elif Yeşim, Gölcük Belediyesi / Gölcük Vizyon 2023 Kültür Yayınları Serisi, Editör: Mine Artu • Urban Housing Spatial Pattern: Transformation Of Intersections, “Elif Yeşim Özgen Kösten”, (2011)., Özgen Elif Yeşim, Lap Lambert Academic Publıshıng, Gmbh&Co.Kg Dudweiler Landstr.99,66123 Saarbrücken, Germany, Editör: Elif Yeşim Özgen Kösten
Tema: KENTSEL DİRENÇLİLİK ve AFETLER
Konuşmacı: Hayriye Eşbah Tunçay - Peyzaj Mimarı, Prof.Dr. İstanbul Teknik Üniversitesi
- Hasan Kalyoncu Üniversitesi
- 20-22 Kasım 2024
Konuşmacı Hakkında
Hayriye Eşbah-Tuncay İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Peyzaj Mimarlığı bölümünde Profesördür. HET Peyzaj ve Kentsel Tasarım ofisinin kurucusudur. Harvard Üniversitesi Tasarım Fakültesi’nde Fulbright Öğretim Üyesi olarak görev yapmıştır. Kentsel, kırsal, tarihi ve kültürel her tür alanın insan-doğa ilişkisini kuvvetlendirecek şekilde tasarımı üzerine geliştirdiği projelerinde peyzaj ekolojisinin tasarıma yansımaları, iklim değişikliği ve gelecekteki şehirler için uyum stratejilerinin geliştirilmesine odaklanır. Peyzaj Mimarlığı ve Kentsel Tasarım Programlarında stüdyolar yürütmekte, lisans ve lisansüstü dersler vermektedir. Saygın bilimsel dergilerde ve profesyonel magazinlerde yayınlanan 150’den fazla makalesi ve Amerika, Avrupa ve Asya’daki sayısız tasarım okullarında atölye çalışmaları ve davetli konuşmaları mevcuttur. Bilimsel çalışmaları, YÖK Eğitim Bursu, Fulbright Araştırma Bursu; University of Arizona Director’s Award’a ek olarak Avrupa Birliği ve TÜBİTAK’tan alınan yüksek sayıda bilimsel araştırma fonları ile desteklenmiştir. Tasarımcı kimliği ile önemli sayıda ulusal ve uluslararası tasarım ödülüne layık görülmüştür Tasarımları ve uygulanmış projeleri ile 2016, 2017 ve 2018 yıllarında Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödüllerini almıştır. Eşbah-Tuncay, Doktora çalışmalarını Arizona State Üniversitesi’nde Çevre Tasarımı ve Planlaması alanında, Yüksek Lisansını ise University of Arizona’da Peyzaj Mimarlığı alanında tamamlamıştır. 2011-2019 yılları arasında İTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı ve İTÜ Çevre ve Şehircilik Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü olarak görev yapmıştır. Türkiye Peyzaj Mimarları Odasına kayıtlı Peyzaj Mimarı ve Amerikan Peyzaj Mimarları Derneği üyesidir.
https://hetpeyzaj.com/tr/Türkiye’nin mobilya aksesuar sektörünün lider markası SAMET ve AURA İstanbul iş birliği ile düzenlenen, AURA İstanbul’un araştırma ve eğitim ortamını Anadolu’daki üniversite öğrencileri ile buluşturan “KAMPÜS” etkinliklerinin beşinci paneli 20-22 Kasım tarihinde Gaziantep’te Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde düzenleniyor.
20-22 Kasım Cuma günü Hasan Kalyoncu Üniversitesi ev sahipliğinde, Murat Uluğ moderatörlüğünde gerçekleşecek "Kentsel Dirençlilik ve Afetler" başlıklı panelde Buşra Al, Emre Arolat, E. Yeşim Özgen Kösten ve Hayriye Eşbah Tunçay konuşmacı olacak.
Etkinlik, mimarlık, sanat ve tasarım disiplinleri başta olmak üzere, tüm disiplinlerden öğrencilerin, profesyonellerin ve akademisyenlerin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek.
Atölye Yürütücüsü
Bilge Bal - Mimar
- Hasan Koyuncu Üniversitesi
- 20-22 Kasım 2024
Mimar-eğitimci, transdisipliner mekansal araştırmacı. İTÜ Mimarlık’ta lisans, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım’da yüksek lisans, İTÜ Mimari Tasarım’da doktora eğitimini tamamladı. 2012’den beri tam-zamanlı fakülte üyesi ve misafir öğretim görevlisi olarak araştırmasını kolektif deneyime açan ve zeminini genişleten stüdyolar kurguluyor, başka dersler yürütüyor. Açık konuşma ve atölye serileri tasarlıyor, göçebe sergiler örgütlüyor. Araştırmasına dair çeşitli davetli sunuşları ve çizim atölyeleri yürütücülükleri bulunuyor. 2007’den beri Assos kazı ekibi üyesi, arkeolojik kazı çalışmalarına katılıyor. 2021 yılında kırk yaş altı genç yaratıcılardan biri olarak mimarlık pratiklerinin çeşitliliğini kutlayan GEMMS / Genç Mimarlık Seçkisi ve Sergisi’nde yer aldı. Muhafaza/Mimarlık (İletişim Yayınları, 2019), Kıtanın Başkentleri: Paris, Berlin (İhsan Bilgin’le, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2016) kitaplarının editörlüğünü yaptı. Arzu Mimarlığı: Mimarlığı Düşünmek ve Düşlemek (İletişim Yayınları, 2012) derlemesindeki yazarlardan biri oldu. Takımyıldız bakışı, çok disiplinli çizim pratiği ve çizginin halleri, spekülatif çizim, mimarlık-edebiyat ilişkisi, çizim-metin/çizgi-kelime arasındaki ilişkiyle yakından ilgileniyor. 2017’den beri Manifold’da yazıyor ve konumlu çizim pratiklerine duyduğu merakla 2021’den beri, kurucusu olduğu Dirty Drawings isimli, bağımsız bir akademik paylaşım ortamının etkinliklerini tasarlıyor ve küratörlüğünü sürdürüyor.