Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
15-17 Mayıs
Türkiye’nin mobilya aksesuar sektörünün lider markası SAMET ve AURA İstanbul iş birliği ile düzenlenen, AURA İstanbul’un araştırma ve eğitim ortamını Anadolu’daki üniversite öğrencileri ile buluşturan “KAMPÜS” etkinliklerinin üçüncü paneli 17 Mayıs tarihinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde düzenleniyor.
17 Mayıs Cuma günü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ev sahipliğinde, Zühre Sözeri moderatörlüğünde gerçekleşecek "Arkeo-Tasarım" başlıklı panelde Bilal Söğüt, CengizKabaoğlu, Emre Zeytinoğlu ve Han Tümertekin konuşmacı olacak.
Etkinlik, mimarlık, sanat ve tasarım disiplinleri başta olmak üzere, tüm disiplinlerden öğrencilerin, profesyonellerin ve akademisyenlerin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek.
Tarih: 15-17 Mayıs 2024
Yer: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
Etkinlik Programı:
13:30 - 14:00 | Karşılama | |
14:00 - 14:15 | Açılış Konuşmaları | |
14:15 - 15:15 | Sunuşlar | |
15:15 - 16:15 | Söyleşi | |
16:15 - 16:45 | Soru-Cevap | |
16:45 - 17:00 | Ödül Töreni | |
17:00 - 18:00 | Sergi Açılışı ve Kokteyl |
Konuşmacılar
Zühre Sözeri
Mimar, Prof.Dr. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
Han Tümertekin
Mimar, Mimarlar ve Han Tümertekin
Cengiz Kabaoğlu
Mimar, KA-BA Mimarlık
Bilal Söğüt
Arkeolog, Prof.Dr. Pamukkale Üniversitesi
Emre Zeytinoğlu
Sanatçı, Yazar
Moderatör
Tema: KÜLTÜR + SANAT + ARKEOLOJİ
Konuşmacı: Zühre Sözeri - Mimar, Prof.Dr. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
- 15-17 Mayıs 2024
Konuşmacı Hakkında
Muğla Üiversitesi Mimarlık Bölümü'nde profesördür. 1994-1996 yıllarında YTÜ/İstanbul'da öğretim görevlisi olarak göreve başladı. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamladı. Ayrıca ulusal ve uluslararası üniversitelerde konuk öğretim üyesi ve danışman olarak davet etmiştir. Sözeri, ulusal mimari yarışmalarda ödüller almış; Anadolu'da birçok projede işbirliği yapmış; LabPlace Istanbul'u (2004–2006) yönetmiş ve İstanbul Bienali (2004), İstanbul Mimarlık Festivali (2004) gibi etkinliklerde katkıda bulunmuş/organize etmiş; Antakya Çağdaş Sanat Festivali'ni (2007), Bodrum Film Festivali'ni (2005-2008), Documentarist'i (2008-2010) ASK (Avrasya Sanat Kolektifi) kurucu ortağı olarak düzenlemiştir; DMA (Dünya Mirası Adalar) Girişimi'nin kurucu üyesi olarak İstanbul Mimarlık Festivali'ne projeyle davet edilmiş, İstanbul Bienali, İstanbul Tasarım Bienali gibi etkinliklerin paralel etkinliklerine işbirliği yapmış ve sanat ve mimarlık alanında birçok uluslararası etkinlikte çalışmıştır. Yerel ilişkiler ve kolektif işbirliği yapısı aracılığıyla mimari kavramın yeniden üretimi üzerine çalışmalar yapmaktadır ve bu çalışmalarında performans sanatları ve mimari arasındaki yakınlığı kullanmaktadır. Son yıllarda, doğal/yapay çevreler ve iklimle ilgili çeşitli sorunlar yaşayan etki alanları üzerine çalışmalar yapmakta ve ayrıca Osmanlı sanat ve mimarisinde güç temsilleri ile Anadolu'nun modernleşme süreci üzerine kitaplar ve makaleler yazmaktadır.
Konuşmacılar
Tema: KÜLTÜR + SANAT + ARKEOLOJİ
Konuşmacı: Han Tümertekin - Mimar, Mimarlar ve Han Tümertekin
- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
- 15-17 Mayıs 2024
Konuşmacı Hakkında
Mimari etkinliğini 1986 yılında İstanbul’da kurduğu Mimarlar ve Han Tümertekin Proje Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. çerçevesinde yürütmektedir. Tümertekin, Türkiye başta olmak üzere, Hollanda, Japonya, Kanada, Birleşik Krallık ve Fransa’da projeler gerçekleştirmiştir. Mimarlık öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde tamamlayan Tümertekin, İstanbul Üniversitesi’nde tarihsel koruma konusunda çalışmalar yapmıştır. Mesleki çalışmalarına ek olarak 1992 yılından bu yana mimarlık öğrenimine de katkıda bulunan Tümertekin, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Yüksek Lisans programının kurucu ve yürütücülerindendir. Harvard Graduate School of Design, Ecole Spéciale d’Architecture-Paris ve Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne’da konuk öğretim üyeliği yapmaktadır. Ulusal ve uluslararası pek çok jüride görev alan Tümertekin verdiği konferanslar ve yönettiği workshop’ lar ile uluslararası mimarlık etkinliklerinde yer almaktadır. Domus, Abitare, Architectura Viva, d’Architecture, 'World Atlas of Contemporary Architecture’, ‘Atlas of 21st Century World Architecture’ gibi yayınlar Tümertekin’in çalışmalarına yer vermiştir. Ayrıca seçilmiş projeleri Harvard University Press tarafından bir monografi olarak yayınlanmıştır. 1998 ve 2000 yıllarında Ulusal Mimarlık Ödülü’ne (Türkiye) layık görülen Tümertekin’in çeşitli ulusal ve uluslararası ödülleri vardır. Mies van der Rohe ödüllerinde SM Evi sergilenen Tümertekin, ‘B2 Evi’ ile 2004 Ağa Han Mimarlık Ödülü’nü kazanmıştır. ‘2007 Ağa Han Mimarlık Ödülü jürisinde de yer alan Tümertekin, 2008 yılından bu yana Ağa Han Mimarlık Ödülleri Yönetim Kurulu üyesidir.
https://www.mimarlar.com/Tema: KÜLTÜR + SANAT + ARKEOLOJİ
Konuşmacı: Cengiz Kabaoğlu - Mimar, KA-BA Mimarlık
- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
- 15-17 Mayıs 2024
Konuşmacı Hakkında
1978 yılında ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ – MİMARLIK FAKÜLTESİ’nden mezun olmuştur. Mezuniyetini takip eden yıllarda sırasıyla; ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’nde ‘Araştırma Görevlisi’, KONYA DEVLET MİMARLIK MÜHENDİSLİK AKADEMİSİ ile ANKARA DEVLET MİMARLIK MÜHENDİSLİK AKADEMİSİ’nde ise ‘Öğretim Görevlisi’ olarak çalışmıştır. 1980-1983 yılları arasında ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Rektörlüğü’nde ‘Üniversite Mimarı’ olarak görev yapan KABAOĞLU, 1984-1986 yıllarında bulunduğu İtalya ve Cezayir’den döndükten sonra, kurucusu olduğu KA-BA ESKİ ESERLER KORUMA VE DEĞERLENDİRME – MİMARLIK LTD’de, 1987 yılından bu yana mimarlık mesleğini sürdürmektedir. KABAOĞLU, 40 yıla varan meslekî deneyim süreci içinde, ‘proje yönetimi’, ‘kültürel mirasın korunması ve sunulması projeleri’ ve de ‘yapı ve çevre tasarımı ve plânlaması’ konularında uzmanlaşmıştır.
https://www.ka-ba.com.tr/Tema: KÜLTÜR + SANAT + ARKEOLOJİ
Konuşmacı: Emre Zeytinoğlu - Sanatçı, Yazar
- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
- 15-17 Mayıs 2024
Konuşmacı Hakkında
Seramik sanatçısı, akademisyen, yazar. 4 Nisan 1955, İstanbul. 1980 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Seramik Bölümü’nden mezun oldu. 1986 yılından itibaren sergi açıyor ve 1988’den bu yana da sanat konusunda makaleler yayımlıyor. Marmara Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Işık Üniversitesi'nde sanat üzerine dersler verdi. Dr. Emre Zeytinoğlu, halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Sanat, Kuram ve Eleştiri, Sanat ve Tasarım Kültürü ve İdeolojik Metinler ve Sanat, Marmara Üniversitesi’nde de Sanat Kuramları Üzerine adlı dersleri veriyor. BAŞLICA ESERLERİ: Pisuarın Bir Dekonstrüksiyonu (Ali Akay ile, 1994), Kavramın Sınırlarında (Ali Akay ile, 1998), Sanatın Suç Ortaklıkları (2003), Uyku Tulumunda Spor (2004), Sanat Üzerine Yersiz Yorumlar (2008), Sadi Diren Retrospektif (2009), Bir Boşluğa İşaret Bırakmak - Mesafe ve Temas (2013), İktidarsızlığın İktidarı ve Sanat (2014). KAYNAK: Tek Seferlik Söyleşiler (atolyemacka.com, 5.12.2015).
Tema: KÜLTÜR + SANAT + ARKEOLOJİ
Konuşmacı: Bilal Söğüt - Arkeolog, Prof.Dr. Pamukkale Üniversitesi
- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
- 15-17 Mayıs 2024
Konuşmacı Hakkında
www.hakkisisman.comTürkiye’nin mobilya aksesuar sektörünün lider markası SAMET ve AURA İstanbul iş birliği ile düzenlenen, AURA İstanbul’un araştırma ve eğitim ortamını Anadolu’daki üniversite öğrencileri ile buluşturan “KAMPÜS” etkinliklerinin üçüncü paneli 17 Mayıs tarihinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde düzenleniyor.
17 Mayıs Cuma günü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ev sahipliğinde, Zühre Sözeri moderatörlüğünde gerçekleşecek "Arkeo-Tasarım" başlıklı panelde Bilal Söğüt, CengizKabaoğlu, Emre Zeytinoğlu ve Han Tümertekin konuşmacı olacak.
Etkinlik, mimarlık, sanat ve tasarım disiplinleri başta olmak üzere, tüm disiplinlerden öğrencilerin, profesyonellerin ve akademisyenlerin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek.
Atölye Yürütücüsü
Bilge Bal - Mimar
- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
- 15-17 Mayıs 2024
Mimar-eğitimci, transdisipliner mekansal araştırmacı. İTÜ Mimarlık’ta lisans, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım’da yüksek lisans, İTÜ Mimari Tasarım’da doktora eğitimini tamamladı. 2012’den beri tam-zamanlı fakülte üyesi ve misafir öğretim görevlisi olarak araştırmasını kolektif deneyime açan ve zeminini genişleten stüdyolar kurguluyor, başka dersler yürütüyor. Açık konuşma ve atölye serileri tasarlıyor, göçebe sergiler örgütlüyor. Araştırmasına dair çeşitli davetli sunuşları ve çizim atölyeleri yürütücülükleri bulunuyor. 2007’den beri Assos kazı ekibi üyesi, arkeolojik kazı çalışmalarına katılıyor. 2021 yılında kırk yaş altı genç yaratıcılardan biri olarak mimarlık pratiklerinin çeşitliliğini kutlayan GEMMS / Genç Mimarlık Seçkisi ve Sergisi’nde yer aldı. Muhafaza/Mimarlık (İletişim Yayınları, 2019), Kıtanın Başkentleri: Paris, Berlin (İhsan Bilgin’le, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2016) kitaplarının editörlüğünü yaptı. Arzu Mimarlığı: Mimarlığı Düşünmek ve Düşlemek (İletişim Yayınları, 2012) derlemesindeki yazarlardan biri oldu. Takımyıldız bakışı, çok disiplinli çizim pratiği ve çizginin halleri, spekülatif çizim, mimarlık-edebiyat ilişkisi, çizim-metin/çizgi-kelime arasındaki ilişkiyle yakından ilgileniyor. 2017’den beri Manifold’da yazıyor ve konumlu çizim pratiklerine duyduğu merakla 2021’den beri, kurucusu olduğu Dirty Drawings isimli, bağımsız bir akademik paylaşım ortamının etkinliklerini tasarlıyor ve küratörlüğünü sürdürüyor.